Magamról
 

 

Nyitólap

A tűz körül

Felkészülés a szülésre és az anyaságra

Hónapsoroló

Bach-virágterápia

Szüléskísérés

Hordozókendő-babahordozás

Kölcsönző

Piactér

Mosolyalbum

Kérdezz-felelek

Aktualitások

Magamról

Siratófal

Olvasnivalók

Elérhetőség

Linkajánló

Blog

 

 


Ury Krisztina vagyok, dúla,  Bach-virág tanácsadó és hordozókendő-oktató. Kirándulás a Krisna-völgybe

Gyerekkoromtól kezdve lenyűgözött a születés csodája. 14 éves voltam, amikor megszületett  nővérem első babája. Már akkor több tucat könyvön és cikken rágtam keresztül magam, és ez a "szerelem" a mai napig is tart. Bár az egyetemen sokat tanultam, könyvekből és tanároktól, mégis azt tapasztaltam, hogy a természet sokszor rácáfol az orvostudományra, így kialakult bennem egy tisztelet az élet csodája iránt, és a figyelmem egyre inkább a szelídebb, ma még alternatívnak nevezett gyógymódok felé fordult. Természetesen a bölcs mondást megfogadva, nem öntöttem ki a gyereket a fürdővízzel, vagyis megtartottam mindazt a tudást, amely hasznosnak bizonyult a hagyományos orvoslásból, és ezeket az ismereteket egészítettem ki a később megszerzett információkkal.  A személyes élményt természetesen semmi nem pótolhatja. Három fiam születése csodás tapasztalatokhoz segített, és segít mind a mai napig is (természetesen most már a gyereknevelés terén).  A gyerekek remekül értenek a "tükörtartáshoz", ha valaki veszi a bátorságot, hogy belenézzen.

A másik meghatározó momentum az életemben, a segítő beszélgetés. Akarva-akaratlanul sok ember fordult már hozzám tanácsért, vagy csak azért, hogy végre kiönthesse a lelkét valakinek, aki valóban figyel rá, aki nem a tutit akarja megmondani és aki elfogadja őt olyannak, amilyen. Ez indított el a tanulás felé, hogy még jobban, még többet tudjak segíteni a hozzám fordulóknak. Mindig jó érzést, egyfajta melegséget jelentett, ha valakinek segíteni tudtam, ha láttam, hogy megkönnyebbült, vagy változtatni tudott addigi helyzetén. A segítő beszélgetés mellett a Bach-virágterápiában találtam meg azt az eszközt, amely segít megkönnyíteni a változásokat, így azok is képesek fejlődni és előrelépni, akik úgy érzik, a feladat meghaladja az erejüket.

Így készül a honlap...Ez a honlap (és a tanfolyamok anyaga) két szívügyem "házasságából" született, ez a szülészet és a lélekgyógyászat.

Tanácsadóként lelki problémák fel- és megoldásban tudok neked segíteni. (depresszió, szülési trauma feldolgozása, párkapcsolati és gyermeknevelési problémák) Dúlaként a szülésre való felkészülésben, a szülés után gyermekágyas gondozásban és a szülésélmény feldolgozásában számíthatsz rám. (Pici babám miatt szüléskísérést jelenleg nem vállalok!)

Amennyiben nem tudsz személyesen felkeresni, hívj fel bátran, vagy írd meg e-mailben, segítek!

Együtt a családi ágyban...

 

Örömmel tudatom, hogy 2010. április 11-én megérkezett kisfiunk, Álmos Levente. Itthon, háborítatlanul, családi és baráti körben, nagy-nagy szeretetben...

Születésének történetét itt olvashatod >>

 

 

 

2012. április 8-án újabb kisfiú érkezett hozzánk, Márton Vince.  Ő is itthon, háborítatlanul, születhetett meg.

Születésének történetét hamarosan megírom...

 

 

 

2012. április 18-án megszületett Lőrinc Áron. Méhen belül felfedezett betegsége miatt szóba sem jöhetett, hogy otthon szülessen meg, de ennek ellenére mégis sikerült a legtöbbet kihozni a történetből. 3 hét fejés, szonda és cumi után közel 2 évesen még mindig szopik.

 

 

 

Szakmai önéletrajz:

1994 - 2000.      Szent István Egyetem, Állatorvosi kar

2008.                 MODULE dúla képzés

2008 - 2009.      Lélekvirág (Bach-virág) tanácsadó

                          Lélekgyógyász képzés

2010.                 Beli Buba Babahordozó Iskola (Lana) tanfolyamvezető képzés

                          A "Szoptatásért" Magyar Egyesület - Korszerű szoptatási ismeretek 40 órás tanfolyam