Mosolyalbum
 

 

Nyitólap

A tűz körül

Felkészülés a szülésre és az anyaságra

Bach-virágterápia

Szüléskísérés

Hordozókendő-babahordozás

Kölcsönző

Piactér

Mosolyalbum

Kérdezz-felelek

Aktualitások

Magamról

Siratófal

Olvasnivalók

Elérhetőség

Linkajánló

Blog

 

 


 

A Mosolyalbum a rémtörténetek ellentételezésére jött létre, hogy pozitív példákon keresztül érezhesd, meg lehet csinálni, akkor is, ha végül nem minden úgy alakul, ahogy a tervekben szerepel, lehet pozitív élmény a szülés, és nem csak a "kiváltságosoknak" és szerencséseknek.

 

"A születés olyan, mint egy folyó, örökké létezik, hömpölyög, árad. Tudomást sem vesz a nőről, és ő sem törődik vele mindaddig, míg a szülés vize nem zubog a lába mellett. A vajúdás alatt belegázol ebbe a folyóba, amelynek erős sodra a túlpartra viszi őt. A szülés erősebb, mint a nő. Ez lényege. Mint amikor az ember teljes egészében átérzi saját kicsinységét a csillagmilliárdok erdei és ködbe vesző hegycsúcsai előtt - maga az eggyé válás szentsége ez. Hatalmasabb, semhogy szavakkal fejezzük ki, fölizzik tőle a lélek."

(Penny Armstrong - Sheryl Feldman: A születés művészete)

 

Kata és Eszter története

Kata és Eszterke

 

Júniusra vártam második gyermekemet.

Mindent elkövettem, hogy ne legyen olyan „botrányos” a lányom érkezése, mint a fiam születése, ahol mindenféle beavatkozással gyorsították a folyamatot, és szörnyen viselkedtek a kórházban.

Tovább >>

 

 

Szülés-élmény

Ágyban összebújós születés után

 

Ez a történet nem az első fájásokkal kezdődött, hanem sokkal előbb. Két császár után elveszve látszott a remény, hogy átélhetem a szülés csodáját...

Tovább >>