Szüléskísérés

 

 

 

Nyitólap

A tűz körül

Felkészülés a szülésre és az anyaságra

Hónapsoroló

Bach-virágterápia

Szüléskísérés

Hordozókendő-babahordozás

Kölcsönző

Piactér

Mosolyalbum

Kérdezz-felelek

Aktualitások

Magamról

Siratófal

Olvasnivalók

Elérhetőség

Linkajánló

Blog

 

 

 

 

Kedves Szülők!

Azon örömteli oknál fogva, hogy áprilisban kisbabám született, jelenleg szüléskísérést nem vállalok, csak felkészítést és tanácsadást.

Ennek ellenére nem törlöm ezt az oldalt, ugyanis az itt szereplő információk általánosságban is hasznosak lehetnek, hogy megtudjátok, kik is a dúlák és miben tudnak segíteni szülés előtt, alatt és után. Amennyiben igény van rá, szívesen ajánlok magam helyett dúlát. (ld. Elérhetőség)

Ki a dúla és miért jó, ha van?

A dúla olyan személy, aki - bár nem szakember, mégis - tisztában van a vajúdás és a szülés élettanával, érzelmi támogatást és fizikai segítséget nyújt a kismamának egész idő alatt, megszakítás nélkül.

Ha úgy érzed, a vajúdás és a szülés alatt a párod helyett vagy mellett szükséged van független segítőre, aki a nehéz pillanatokban is megőrzi a lélekjelenlétét, aki képviselni és támogatni tud téged, akkor keress meg bátran. 

A dúlai segítségnyújtásnak nem előfeltétele a csoportos vagy egyéni beszélgetéseken való részvétel! Bárki felkérését örömmel veszem, és megtisztelőnek érzem. (Természetesen mindenkinek könnyebb, ha nem a szülőszobán kell megismerkedni, de ezen sem múlhat a segítségnyújtás!) Ha bármi kérdés felmerült benned, nyugodt szívvel keress meg, akár e-mailben, akár telefonon.

Miben számíthatsz rám?

Szívesen írnám, hogy bármiben, de a szülés levezetése az egészségügyi személyzet dolga. Viszont végig, a vajúdás és a szülés teljes idejében, sőt, még az után is melletted leszek (hacsak másképp nem szeretnéd). A dúla görög eredetű szó, és legjobb tudomásom szerint szolgát jelent. Nem is fejezhetné ki más jobban azt a szolgálatot, amit egy nő egy másik nőnek nyújtani tud, amikor a leginkább szüksége van rá. Tudok neked segíteni homeopátiás szerekkel, aromaterápiával és Bach-virág esszenciákkal, de akár csak egy pohár vízzel, egy kedves szóval, bátorítással vagy bármivel, ami csak eszedbe jut. Ismerek több természetes fájdalomcsillapító módszert, amelyek mellékhatások nélkül alkalmazhatóak a vajúdás alatt. Mivel sokat tanultam a vajúdásról és a szülésről, segíthetek értelmezni a néha homályos orvosi kifejezéseket, a döntést viszont neked kell meghoznod. De bárhogy is döntesz, rám számíthatsz. A jó dúla leginkább egy árnyékra hasonlít, aki lesi minden kívánságod, de sosem tolja előtérbe magát.

A segítségemre akkor is számíthatsz, ha tervezett császármetszéssel fogod világra hozni a  babádat. A műtét okozta szorongást segíthetek csökkenteni, és utána is elkél egy segítő kéz a szoptatásnál vagy bármi másnál.

Miben nem számíthatsz rám?

Ahogy már fentebb is írtam, dúlaként nincs jogosultságom semmilyen egészségügyi beavatkozásra, ez a szakemberek feladata. Valamint a döntések meghozatalában sem, de információt tudok adni, azt viszont sokat, és nem csak egy nézőpontból.

Ha többet szeretnél megtudni erről a témáról, akkor ajánlom figyelmedbe a dúlakönyvet. (ide kattintva letöltheted, közel 100 oldalnyi információ!)