Üdvözöllek a tűz körül!
 

 

Nyitólap

A tűz körül

Felkészülés a szülésre és az anyaságra

Hónapsoroló

Bach-virágterápia

Szüléskísérés

Hordozókendő-babahordozás

Kölcsönző

Piactér

Mosolyalbum

Kérdezz-felelek

Aktualitások

Magamról

Siratófal

Olvasnivalók

Elérhetőség

Linkajánló

Blog

 

 

 

 

 

 


 

Ez a kör azért jött létre...

hogy azok a nők, akik tudatosabban szeretnék élni az életüket és nem csak sodródni a mindennapok árjával, leülhessenek egy képzeletbeli tábortűz köré, ahogy ősanyáink. Hogy legyen egy hely, ahol hozzáférhető az ősi tudás, ami feloldhatja félelmeiket, enyhítheti lelki fájdalmaikat.

A kör önmagába visszatérő vonal, nincs kezdete és vége, a végtelent és a teljességet szimbolizálja, de utalhat ciklikusságra, az örök megújulásra is. Az élet maga is egy körforgás, mely csak földi mércével mérve  kezdődik a születéssel és ér véget a halállal. 

A körnek varázslatos, gyógyító ereje van. Ha valakit - szó szerint - körbevesz a szeretet, a gyógyító erő sokszorosa annak, amit az egyének külön-külön adni tudnának. Aki még nem tapasztalta meg egy (női) kör erejét, annak talán épp itt az idő erre. Aki pedig már érezte azt, annak nem is kell magyaráznom.

 

Felkészülés a szülésre és az anyaságra

A találkozások célja elsősorban a szülésre és az anyaságra való tudatos felkészülés, de emellett fontos szerepet kap az önismeret és az önfejlesztés is. Olyan tematikát állítottam össze, amely egyrészről gyakorlati és elméleti ismereteket ad, másrészről fontos részét képezi a lelki szintű ráhangolódás, mivel a lelki elakadások fizikai szinten is megjelennek a szülőszobán. Ezért célszerű ezeken túljutni még a vajúdás megindulása előtt. (Még a szülőszobán sem késő, csak ott már kevesebb idő jut rá!)  Az anya világra hozhatja gyermekét tudva, mi vár rá, de úgy is, hogy nincs tisztában ezzel; lehet részese az eseményeknek, vagy csupán megfigyelője. Mindenki maga döntheti el, milyen módon kívánja megélni azt a csodálatos változást, amit a várandósság és az anyaság jelent. Aki úgy érzi, tudatosan, a folyamat által bölcsebbé válva szeretné, annak mindenképp itt a helye.

A kezdő oldalon nem véletlenül szólítom meg a szülőket és nem csak az édesanyákat. Habár a várandósság és a szülés elsősorban a nő "dolga", hiszen fizikai szinten ő az érintettebb, az apa sem maradhat kívülálló, ezért nem árt, ha ő is készül leendő szerepére.

Közös munkánk előadásokra, csoportos beszélgetésekre, meditációkra épül, igény szerint Bach-virágterápiával kiegészítve. Aki úgy érzi, négyszemközt szeretné a problémáit átbeszélni, annak egyéni beszélgetésekre is lehetősége van előre egyeztetett időpontokban.

Csatlakozás a csoporthoz

Bárki, bármikor csatlakozhat a csoporthoz, mivel a témák nem egymásra épülnek. A témák folyamatosan ismétlődnek, így mindenkinek lehetősége lesz minden téma meghallgatására a várandósság alatt.

Azokat is szeretettel várom, akik még csak tervezik a gyermekvállalást, és még a fogantatás előtt szeretnének tudatosan felkészülni. A várva-várt gyermekáldás elmaradásának hátterében is állhatnak lelki okok.

Költözés miatt a csoport még nem alakult ki, kellő érdeklődés esetén újra indul! Egyéni konzultációra ez után is van lehetőség!

A témákról itt olvashatsz bővebben >>

 

Kötődő nevelés

A kötődő nevelés célja, hogy a gyermek biztonságos, szeretetteljes légkörben növekedhessen, és így magabiztos, kiegyensúlyozott felnőtté válhasson.

Azáltal, hogy a szülő válaszol a gyermek jelzésire, megerősítő őt abban, hogy fontos a személye, figyelnek rá. De ugyanígy fontos, hogy a szülő ne telepedjen rá a gyermekre, nem azért kell "ugrásra készen állni", hogy a falatot is megrágd a gyermeked helyett, hanem azért, hogy segíthesd őt, ha kéri.

A kötődő nevelés része az igény szerinti szoptatás, a hordozás és az együtt alvás. Ezek elméletéről, gyakorlatáról tudhatsz meg többet a  Baba-mama klubban.

Költözés miatt a klub még nem alakult ki, kellő érdeklődés esetén újra indul!

 

Babahordozás

Az oktatás a Beli Buba Babahordozó Iskola (LANA hordozókendő) módszere szerint történik.  A tanfolyamon kendő vásárlásra és kölcsönzésre is lehetőség van!

Hordozókendő tanfolyam várandósoknak ÚJ!

A tanfolyam két részből áll,  a kettő együttes ára 5.000 Ft. Az első rész a harmadik trimeszterben ajánlott, a második rész bármikor a szülés után elvégezhető. (Jöhetsz akár a kisgyerekes 1. részre is!)

1. Várandósan a baba megszületése előtt

A hordozás története, elmélete, testi-lelki előnyök, anatómiai szempontok megismerése. "Pocakkötés" megtanulása hordozókendővel, amellyel haspántszerűen megtámasztható a pocak, így tehermentesíthető a gerinc. Valamint egy elölhordozós kötés elsajátítása, hogy rögtön születésétől kezdve hordozhasd a kisbabádat.

2. A baba megszületése után

A baba megszületése után további elöl használható kötéseket tanulhatsz és megismerkedhetsz a kendőben való diszkrét szoptatás praktikáival is.

Hordozókendő tanfolyam kisgyerekeseknek

A tanfolyam 3 részes, hogy mindig azt a tudást szerezhesd meg, amelyre éppen szükséged van. A tanfolyam ára alkalmanként 3.500 Ft, amelyre a párod vagy más családtagodat is elhozhatod. (Az ár családi ár!) Mindhárom tanfolyam elvégzése esetén az együttes ár: 9.000 Ft! A gyakorláshoz kendőt biztosítok!

1.  A hordozás elmélete + 4 hónapos kor alatti babák hordozása (elöl hordozás)

   Ezen a tanfolyamon a hordozás testi-lelki előnyeit, ortopédiai szempontjait ismerheted meg, valamint megtanulhatsz néhány elöl hordozáshoz használható kötést. A tanfolyamra jöhetsz saját babáddal vagy gyakorolhatsz játék babával is.

2. 4 hónapnál idősebb babák hordozása (háton és csípőn hordozás kezdőknek)

    3-4 hónaposnál idősebb babák szüleinek ajánlott, két-háromféle háton és csípőnhordozási kötés megtanulása

3. Idősebb babák és kisgyermekek hordozása (háton és csípőn hordozás haladóknak)

    Azoknak ajánlott, akik már hordoztak háton és további kötéseket szeretnének megtanulni

A tanfolyamok időpontjait az Aktualitások oldalon találod meg >>

A hordozásról ezen az oldalon tudhatsz meg többet >>

 

Szüléskísérés

A régi szép időkben a vajúdó nőt nem hagyták magára, hanem tapasztalt asszonyok támogatták őt. Ma ezt a feladatot dúlák látják el, akiket asszonytársi segítőknek is hívnak.

Ha többet szeretnél tudni a dúlákról, és a tevékenységükről, itt olvashatsz róluk >>